Четвер, 2024-03-28, 11:00 AM
Дроздинський ліцей
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 57
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:24 AM
Весна починається з Шевченка!

На початку березня в Дроздинському закладі пройшли Шевченківські дні під гаслом « Весна починається з Шевченка». Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру та відкрив перед ними шлях у майбутнє. З плином часу все більше переконуєшся, що поезії нашого Кобзаря — то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців.

На уроках української мови та літератури вчителі провели інформаційні хвилинки "Незабутній Шевченко", наповнивши зміст уроків величними словами Т.Шевченка. Тест"Чи знаю я Шевченка", вікторина « Ім’я Шевченка стукає в серцях», лепбук « Сторінками життя Т. Шевченка», диктанти ,ребуси, кадри з фільму «Дитинство Тараса», « Шевченко-художник», читання віршів-усі ці заходи сприяли вихованню національної самосвідомості учнів,любові до національної культури, прагнення бути справжніми українцями. І на завершення Тижня учителі ще раз нагадали про могутність і силу Слова Кобзаря, заспівавши Його пісні, що надихають патріотичністю не одну націю світу.

Тарас Шевченко — це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу. Творчість Шевченка — це святиня, якою дорожить і гордиться український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.

Ми впевнені, що такі заходи допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний внесок Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності. І ще раз переконатися, що

Поезія Шевченка – це вогник,

схожий на полум’я свічки,

що запалює душу людини…

 

 

 

Переглядів: 249 | Додав: iraamarynych | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
uCoz