Вівторок, 2024-04-23, 2:31 PM
Дроздинський ліцей
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 57
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

12:57 PM
Смертельні ігри: що спонукає дітей на небезпечні вчинки?

Останнім часом ми все частіше чуємо про ситуації, коли діти наражають себе на небезпеку без видимого мотиву і все більше говориться про те, що причина криється в поширенні нових смертельних ігор та челенджів через соціальну мережу TikTok.

Що спонукає дітей брати участь в таких активностях? Як вчасно розпізнати мотиви дитини та чи варто батькам обмежувати використання соцмереж?

У віці від 11 до 18 років, у зв’язку з пубертатним періодом, дітям як ніколи важливо показати себе і свої можливості одноліткам. Тоді на допомогу приходять соціальні мережі з постійним вимірюванням кількості переглядів, лайків, коментарів, фоловерів. У гонитві за позитивною репутацією та авторитетом підлітки готові наслідувати тренди, брати участь у челенджах і флешмобах.

Дуже часто це відбувається саме в ігровій формі, і нерідко, просто граючи, вони заходять дуже далеко, завдаючи серйозної шкоди здоров’ю або вчиняють суїцид. Для дорослих будь-які зміни – частина норми, але для дітей – привід насторожитися.

Психіатр, науковий керівник ІКМ Спартак Суббота у колонці для Української правди ЖИТТЯ радить батькам звернути увагу на наступні індикатори в поведінці дитини:

- замкнутість або, навпаки, надмірна відкритість;

- різке зменшення або збільшення активності;

- перепади настрою;

- уникнення контактів у середині сім’ї;

- погіршення або поліпшення апетиту, різкий набір або втрата ваги.

Якщо соцмережі можуть заподіювати таку шкоду, тоді логічним рішенням може здатися заборона на їх використання. У короткостроковій перспективі такі заходи можуть дати результат, але в довгостроковій – можуть негативно вплинути на соціалізацію дитини і на комфортне відчуття в соціумі.

Не варто порушувати особисті кордони, але щоб запобігти появі псевдо кумирів, лідерів і копіювання їх дій, важливо спостерігати за поведінкою дитини, а також:

* приділяти більше уваги психологічному стану дитини;

* перевіряти акаунти  дитини в соцмережах і групи, до яких вона приєдналася;

* переглядати зміст листування в особистих чатах;

* контролювати відео і фото в гаджетах дитини;

* звертати увагу на коло спілкування;

* спостерігати, чи спить дитина вночі, чи не спілкується з кимось в мережі.

Спілкуйтеся з ними по-дружньому, будуйте довірливі відносини, спонукайте дитину розповідати вам про своїх друзів і шкільне життя, ставтеся до дитини з розумінням.

Переглядів: 118 | Додав: iraamarynych | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
uCoz