Субота, 2024-04-27, 2:51 AM
Дроздинський ліцей
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 57
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

10:56 AM
Село – основа держави. Бережімо святу землю, на якій стоїмо!

Відомий український поет В.Симоненко, звертаючись до сучасника,закликав:

В океані рідного народу

Відкривай духовні острови.

Такими духовними островами в житті українців завжди були народні традиції та звичаї.Вони вироблялися протягом багатьох століть і є складовою частиною не лише історії нашого народу,а й сьогодення.

14 жовтня українці відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. У цей день заведено ходити до церкви й молитися про захист від недругів.А також в цей день відзначають День Захисника України.

У нас, дроздинців, в цей день ще й храмове свято. Сьогодні погода зранку була напрочуд теплою в порівнянні з минулими роками,коли були морози та падав сніг. Осінній вітер переганяв по небу важкі хмари,звільняючи місце для сонячних променів, що час від часу зігрівали людей, які поспішали до Божого храму на молитву.

О 15 годині на території клубу аматори підготували чудовий самодіяльний концерт, у якому брали участь колективи сіл нашої громади: Переходич,Вежиць,Дроздиня. Такого організованого та злагодженого концерту давно у нас не було!

Пісні,гуморески,танці-кожен номер був неповторний! Чи то дитячі голоси, а чи то дорослі - соловейками злітали до неба і губилися десь високо в хмарах. Дві години цього чудового заходу пролетіли як одна мить.

На святі був присутній голова об'єднаної територіальної громади Михайло Миколайович Кузьмич. Він привітав жителів села з храмовим святом,побажав миру та процвітання всім родинам. Михайло Кузьмич подякував всім, хто з любов’ю до рідного краю долучився до організації, проведення та участі в цьому чудовому дійстві. На його переконання, саме такі заходи сприяють відкриттю творчих обдарувань, збагаченню духовних і культурних традицій українського села, бо доки живе село – живе Україна.

Концерт завершився, а відчуття свята не покидало душу, адже славні українські традиції, які відроджуються в Дроздині, наповнюють наше життя гордістю від того, що ми є українці!

Даний захід став істинно традиційним та народним. І все це завдяки ініціативному, цілеспрямованому господарнику – голові громади М.М.Кузьмичу,який щиро вболіває за долю громади та її культуру. Проведення такого яскравого мистецького заходу вкотре доводить його небайдуже ставлення до утвердження та збереження народних звичаїв і традицій.

Село – основа держави. Бережімо святу землю, на якій стоїмо!

Переглядів: 163 | Додав: iraamarynych | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
uCoz